пʼятницю, 8 травня 2015 р.

Участь пошукового загону в обласному семінарі




Участь в українознавчій грі «Соняшник»
3 березня в школі відбулася традиційна українознавча гра «Соняшник», в якій взяли участь 42 учасники 2-11 класів. Гравці із великим задоволенням та інтересом поринули в цікавий світ українознавства. Учні виконували тестові завдання, відгадували загадки, міркували над ребусами. Чекаємо високих результатів!




Веселий відпочинок
7 квітня, під час весняних канікул, учні 5-7 класів разом з класними керівниками Носенко Г.В. та Зайцем С.М. здійснили подорож до міста Полтави, побували в ТРЦ  «Екватор», де весело провели час, поспілкувалися, брали участь в різних атракціонах, цікавих лабіринтах, каталися на ковзанах. День для всіх був радісний і щасливий, бо добре відпочили і з новими враженнями та вдячністю вчителям повернулися додому.



Участь пошукового загону в обласному семінарі
15 квітня у школі відбувся семінар для молодих директорів шкіл Полтавщини. Члени пошукового загону «Журавлик» гідно представили свою діяльність. Юні дослідники ознайомили гостей із духовними скарбами рідного краю,  розповіли про  талановитих  людей, про зібрані пісні, легенди, бувальщини та народні пісні, зачарували гостей своїми витворами мистецтва і народних умільців-земляків. Пошуковці  запросили гостей відвідати шкільний сайт, щоб більше дізнатися про музей під назвою «Духовна скарбниця рідного краю»



Зустріч із майстринею села Первозванівка
16 квітня у школі було організовано свято-зустріч із майстринею по вишивці із села Первозвнівка Луценко Наталією Олексіївною. Вчителі-класоводи Ходакевич Г.І., Губська Л.В., Умніченко Н.О. та Марченко Н.П. разом із юними екскурсоводами запросили Наталію Олексіївну у світлицю по народознавству. Присутні учні 1-7 класів  із цікавістю слухали розповіді оповідачів про минулі часи, про старовинні речі, щиро аплодували веселій пісні і запальному танку, які подарували всім присутнім маленькі таланти. Відвідавши виставку майстрині, учні завітали на входини до музею «Духовна скарбниця рідного краю», де на них чекали члени пошукового загону «Журавлик» із керівником Носенко Г.В. Пошуковці у віршованій формі постаралися розповісти гостям про свою діяльність, ознайомили із талановитими людьми рідного краю, повідали про зібрані народні пісні, легенди, бувальщини. Луценко Н.О. зацікавила усіх розповіддю про народження її мистецтва, про свої захоплення, чарівні витвори. Всі присутні були заворожені її вишиванками, зичили їй творчого натхнення, добра і здійснення задумів і мрій. На згадку про зустріч майстриня подарувала школі одну із своїх неперевершених робіт. Зустріч принесла всім велике задоволення і багато вражень.